Leśny Zakątek Bydgoszcz - forum dyskusyjne

Miejsce to zostało stworzone do komunikacji mieszkańców osiedla Leśny Zakątek w Bydgoszczy przy ulicy Powstańców Warszawy.
Forum to nie ma nic wspólnego z działalnością PSM i służy tylko wymianie informacji.

Nie jesteś zalogowany na forum.

#26 2016-09-07 21:24:31

Rav
Użytkownik
Liczba postów: 87
Windows 7Chrome 52.0.2743.116

Odp: Opinie o Leśnym Zakątku

Mam nadzieję, że częściowo problem zniknie. Po raz kolejny piłka po mojej stronie, znów młodzież próbująca przejść na mój balkon… Ale dostrzegam przełom, Pani Ola dotrzymała słowa! A jednak, nie  jestem taki zły jak to dzieci mówią… (jeśli czyta do pozdrawiam – dzik w powyższej wypowiedzi oznacza osobę postępującą niezgodnie z ogólnie przyjętymi normami, zakazami itp. więc na moje zszarpane nerwy delikatnie powiedziane).
Każdy potrzebuje chwili ciszy po pracy… Idealnie nie będzie, bo to nie park, ale plac zabaw – z tym się jednak liczyłem. Życzę całej naszej młodzieży wspaniałej zabawy, lecz w miejscach do tego wyznaczonych, w troszkę cichszym wykonaniu  [dblpt]peace[dblpt]  Ustaliliśmy, że każde dziecko grające przed blokiem może zostać wyproszone (zakaz gry w piłkę obowiązuje) ale róbmy to kulturalnie, to tylko dzieci.
My mieszkańcy parteru i tak sporo musimy wysłuchać: od ciećkających się dorosłych, po krzyczących do dzieci mimo że są na wyciągniecie ręki dorosłych, a skończywszy na wszystkich złośliwych, czy nierozsądnych podrzucających niedopałki na balkon. Boże byle zgaszone, bo pamiętać trzeba ogień idzie w górę… Jednak prośba by tego nie robić, bo nasze zwierzaki zaczną popalać [dblpt]P
A co zieleni, trzeba dbać, a gości tego nie respektujących upominać!
W skrócie: dziewczynka niszcząca sprzęt fitness, dziecko wchodzące na stół od piłkarzyków, gość uprawiający parkur  przez boczne barierki, pani podbierająca żwir spod krzewów, dzieci ganiające się po krzewach, kopiące je z nudów itp. … im trzeba dać przykład.
Dopóki nie zamieszkałem na parterze, nie myślałem że tak ciężko zadbać o wspólne dobra…

w imię zasady by tak żyć, aby nie przeszkadzać innym [dblpt]beer[dblpt]

#27 2016-09-08 09:55:40

MagdaW
Użytkownik
Liczba postów: 59
WindowsChrome 52.0.2743.116

"pani podbierająca żwir spod krzewów"??? cooo? hahahaha [dblpt]D żartujesz ? [dblpt]))

#28 2016-09-08 22:46:33

Rav
Użytkownik
Liczba postów: 87
Windows 7Chrome 52.0.2743.116

Uwielbiam żartować [dblpt]) Ale to prawda... Pani z inwestycji 6a [sred]) chyba na balkon potrzebowała...
Mam nadzieję, że już nic mnie nie zaskoczy - ale jak znam życie to na pewno coś się jeszcze zdarzy [sred])

#29 2016-09-10 20:51:58

sakiewka
Użytkownik
Liczba postów: 22
Windows 7Firefox 48.0

a tak z innej beczki: czy wy też czujecie wieczorami swąd palonych gałęzi (czy czegoś innego). W tym żółtym budynku co wieczór palą coś, dym z komina wali że szok...akurat jak sobie człowiek chce wywietrzyć sypialnię na noc. Ktos orientuje się co to za krematorium? tam chyba jest siedziba firmy "Rafan ogrody", u nas to jeszcze ale mieszkańcom w budynkach które będą bliżej lasu nie zazdroszczę zapachów...

#30 2016-09-18 19:53:05

Oli
Użytkownik
Liczba postów: 3
Windows 7Firefox 48.0

Sporo informacji [dblpt]).

Widzę, że generalnie istnieją problemy, które chyba na wszystkich osiedlach są spotykane jeżeli chodzi o place zabaw, dzieci i różne podejścia mieszkańców. Tak mie się przynajmniej wydaje.

Myślę, że osiedle generalnie jest spokojne z tego co piszecie, przynajmniej w moim odczuciu (ja mam doświadczenia podobne jak @vivikoong co do miejsca zamieszkania), a generalnie szukam mieszkania na ostatniej kondygnacji, tam raczej piłka nie sięgnie.

Dzięki Wam wiem na co zwracać uwagę podczas budowy (dzięki za informacje!).

Dodatkowo po lekturze forum (koszty ogrzewania, opłaty za garaż i inne) będę chciał dowiedzieć się od PSM jak będą wyglądać koszty czynszu (szeroko rozumianego) zobaczymy jakie informacje uzyskam.

Co do miejsc parkingowych poza budynkiem wiem, że są dodatkowo płatne, takie informacje uzyskałem jakiś czas temu.

Dym z komina ciekawa informacja, choć Leśny zakątek blisko Myślęcinka kojarzy się z czymś innym...... 

@ata - dziękuję i będę pamiętał [sred])

#31 2018-08-24 11:24:34

Kieps
Użytkownik
Liczba postów: 5
WindowsChrome 51.0.2704.79

każdy może mieć jakieś zastrzeżenia ale trzeba jakoś się dogadać i żyć w symbiozie bo inaczej można zwariować

Użytkowników czytających ten temat: 0, gości: 1
[Bot] ClaudeBot

Stopka

Forum oparte na FluxBB

Darmowe Forum
holztreppen aus polen | wysokiej jakości Kredensy drewniane litego dębowego lakier wosk okucia | przeprowadzki warszawa tanio | Części Carraro